Neden Bulut Tabanlı CRM Sistemi Kullanmalısınız?

bulutcrm

Müşteri ilişkileri yönetiminin satışlarınıza olan katkısını daha önce anlattık. Burada ele alacağımız konu ise müşteri ilişkileri yönetiminizi en iyi nasıl yapabileceğiniz.  Kendi CRM yazılımını yazan, bulut tabanlı yazılımlar kullanan, geleneksel yöntemlerle müşteri kaydını tutan ve kurulum gerektiren programlar kullanan firmaların arasında acaba hangisi en iyisini yapıyor? 

Geleneksel Yöntemler 

Öncelikle geleneksel yöntemle müşteri kayıtlarını tutan firmalara bakalım. Genelde yeni kurulmuş ya da düşük müşteri sayısına sahip firmaların “benim CRM’im kendi aklımdır!” dediğini duyabilirsiniz. Elbette işinizin her alanına hakim olmak ve düzenli planlı bir program tutarak müşterilerinize hakim olmak mümkün. Peki bu ne kadar sürdürülebilir? Az sayıda müşteriniz olsa dahi müşterilerinize dair bilgileri, kullandıkları ürünleri, daha önce neler aldıklarını ve nerede ne zaman hangi kanaldan görüşme yaptığınızı tek sayfada toplamak ve bunları el ile güncellemek hataya çok elverişli olduğu gibi zaman ve kaynaklarınızdan da büyük ölçüde zarar ettirir. Özellikle de büyümek isteyen bir firma iseniz müşterilerinizi kategorize edip kaydetmek ve işlemlerini aynı kayıt üzerinden yürütmek çok daha önemlidir.


Kurumlu Programlar

Kurumlu yazılımlar genelde üretim ağının çok geniş olduğu ve yıllardır kullanım yapan firmalarda ERP programının yanında biraz da özensiz kalmış CRM programlarıyla ilerliyor. Kurumlu yazılımınız her ne kadar güvenlik olarak çok fazla tehdide açık olsa da (virüs, teknik hata, bilgisayar arızası vs.) alışılmış ve artık bir bağ da kurulmuş ERP yazılımınızı sıfırdan hemen değiştirin elbette diyemeyiz. Lakin CRM’inizi her cihazdan kullanılabilir ve müşteri ilişkilerinizin en verimli olabilmesi için tasarlanmış bir yazılım ile yürütmenizi tavsiye ederiz. Üretim ağınız ve satışınız birlikte ve çok farklı ağlardır ve satış odaklı bir ekip istiyorsanız ekibinizin zamanından tasarruf ettirecek, verimliliğini artıracak ve her cihazdan kullanıcı tanımı yaparak ile çalışan bir CRM programı kullanmalısınız.


Bulut Tabanlı Yazılımlar

Gelelim bizim elbette favorimiz olan bulut tabanlı CRM programlarına. Eğer geniş bir yazılımcı istihdamınız ve bolca vaktiniz varsa elbette kendi şirketiniz için bir CRM yazılımı yazdırabilirsiniz. Tabi işinizin yazmakla bitmediğini güncellemelerini de yapmanız gerektiğini de söyleyelim. Peki gerçekten de sektördeki hiçbir CRM yazılımı isteklerinizi karşılamıyor mu? Özelleştirme isteyen bir firma olduğunuzu tahmin ediyorum. Çünkü aslında yalnız değilsiniz.  Birçok firma iş yönetimleri için bir yazılım arayışındayken özelleştirilebilir seçeneklerinin olmasını ister. Çünkü her ne kadar sektörler aynı olsa bile işleyiş, alışkanlıklar ve ihtiyaçlar küçük nüanslar içerir ve firmalar de bu bahsettiğimiz nüansları kullandığı yazılımda görmek ister.   Bulut tabanlı yazılımlar güvenlidir çünkü verilerinizi güvenli bir veri toplama merkezinde yedekli depolanır ve her zaman her cihazdan kullanabilirsiniz. Özellikle de ofis dışındaysanız parmak ucunuzda da işlemlerinizi yürütmek istersiniz. Özelleştirilebilir kısmında ise seçeceğiniz program büyük önem taşır. Sektörde uzun yıllardır var olan, şikayet sayısı az olan ve aradığınızda ulaşabildiğiniz bir program seçmenizi öneririz. Programınızı seçerken birden çok programda deneme hesabı oluşturup, ekibiyle iletişime geçip ihtiyaçlarınızı gerçekten karşılıyor mu ya da karşılayabilecek mi öğrenmelisiniz. 


Peki yukarıda yazan tüm bu bilgileri masa başına oturup 5 dakika da yazabilecek bilgiye nereden sahibiz? Çünkü Evobulut olarak 19 yıldır sizi dinliyor, sizin için yazılımımızı geliştiriyoruz. CRM, Ön Muhasebe, Satış, ERP (…) süreçlerinizde size en iyi cevabı verecek, ihtiyaçlarınıza yanıt olacak en kapsamlı yazılım olduğumuz iddiasında da oldukça ısrarlıyız. Bizi ücretsiz deneyin, firmanızı bulutlara taşıyalım.

Müşterilerimizin Değerli Yorumları